Over JWS

 

Joyce Wieringa Striekwold is gediplomeerd counsellor bij JWS Praktijk voor Counselling. In 2011 heeft zij haar examen behaald voor de hoger beroepsopleiding stresscounselling.  Deze opleiding heeft zij gevolgd bij Stichting Counselling Nederland te Heteren.

Ruim 15 jaar is ze actief binnen het bedrijfsleven en heeft in deze periode veel mensenkennis opgedaan. Werkgerelateerde problemen zijn in het verleden veelvuldig met haar besproken. Door te spiegelen en haar collega’s een klankbord voor te houden, lukte het collega’s uiteindelijk om hun gedachten te ordenen en nieuwe inzichten te creëren.

Ook in haar privé omgeving merkt Joyce dat veel mensen behoefte hebben aan een goed gesprek. Door levenssituaties ontstaan er soms (onverwachte) problemen waardoor je op een bepaald punt vast komt te staan. Joyce heeft het haar eigen gemaakt om beweging te krijgen in de denkwijzen van mensen. Nieuwe inzichten komen tot stand en zorgen voor het vinden van een passende oplossing of een manier om beter met het probleem om te kunnen gaan.

Joyce vertelt;

“ Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen een eigen manier te vinden om hun levenskwaliteit te verbeteren. Dit maakt elk proces uniek en bijzonder.”

Door de jaren heen heeft ze al veel mensen geholpen en raakte ze steeds meer geïnspireerd om mensen in hun probleemsituatie te ondersteunen. Deze inspiratie heeft haar er toe gezet om op zoek te gaan naar een erkende opleiding, waarin zij haar persoonlijke eigenschappen en haar creativiteit  verder kon ontwikkelen.

Tijdens haar opleiding is Joyce getraind in diverse counsellingstechnieken. Deze opleiding heeft haar de kans geboden om haar persoonlijke eigenschappen, levenservaringen en mensenkennis, samen te laten smelten met de vaardigheden op gebied van counselling. Uiteindelijk heeft Joyce zich mogen ontwikkelen tot een professionele counsellor.

Joyce vertelt;

“ Door de jaren heen ben ik enorm geïnspireerd door de mensen die mij hebben benaderd voor hulp. Door de ervaring is mij duidelijk geworden, dat een goed gesprek alleen tot stand kan komen als er goed wordt geluisterd en dat er niet meteen met een mening of een advies wordt teruggekoppeld. Mensen hebben een eigen manier van leven, met daarbij hun normen en waarden. Daar heb ik respect voor. Het blijft bijzonder mooi om te zien, dat mensen tijdens hun counsellingtraject ontdekken dat ze vaak zelf de kennis en de creativiteit in huis hebben om tot oplossingen te komen. Dat mensen zichzelf de kans geven om persoonlijk te groeien en dat ik daar een onderdeel van mag zijn, is voor mij steeds weer een unieke beleving.”

 

 

Comments are closed.