Voorwoord

Soms ontstaan er situaties waardoor wij even niet meer weten waar wij staan in ons leven. Gebeurtenissen waar je mee loopt te tobben, over loopt te piekeren en misschien zelfs ’s nachts wel van wakker ligt.

Zaken die te maken hebben met jouw levensomstandigheden. Dat kunnen zaken zijn die jouw gezin betreffen of jouw relatie, maar ook situaties op het werk of situaties met vrienden of familie of een (ongeneeslijke) ziekte waar je plotseling mee wordt geconfronteerd. Door deze situaties kunnen allerlei emoties ontstaan waar je moeilijk mee om kunt gaan of jou juist belemmeren in je ontwikkeling. Emoties zoals; onzekerheid, kwetsbaarheid, twijfel, schuldgevoelens, onbereikbare verlangens, boosheid, frustratie, eenzaamheid, enz.

Omdat lichaam en geest nauw verbonden zijn met elkaar, kunnen deze situaties lichamelijke klachten geven. Denk aan hoofdpijn, (spier)spanningsklachten, chronische vermoeidheid, lusteloosheid, enz. Maar ook depressies en een burnout kunnen ontstaan doordat emoties of gebeurtenissen in ons leven niet goed zijn verwerkt.

Misschien als je dit leest, herken je iets van jezelf. Een gevoel van machteloosheid, doordat jij het gevoel hebt, gevangen te zitten in een situatie waar je denkt niet meer uit te kunnen komen, of dat je er helemaal alleen voor staat.

Counselling kan jou extra steun bieden om je uit een dal te halen. Wij proberen allemaal de juiste keuzes te maken in ons leven. Niet alle keuzes zijn even makkelijk te nemen. Als blijkt dat we niet prettig in ons leven staan, gaan we ons afvragen waar dit door komt. Je gaat jezelf vragen stellen als; heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Wat wil ik nu precies in mijn leven? Hoe kan ik nu het beste omgaan met deze situatie? Vaak vind jij hierop de antwoorden als je met een counsellor in gesprek gaat.

Als je in bovenstaande jezelf herkent, (of iemand anders), dan is het zeker de moeite waard om eens nader te bekijken of counselling jou net dat duwtje in de rug kan geven om te komen waar jij wilt staan in jouw leven of een manier te vinden hoe jij het beste om kunt gaan met jouw levenssituatie……

 

Comments are closed.